Viteza de incarcare a Site urilor WordPress (Cum se optimizeaza?)

Introducere

În momentul actual viteza de încărcare a unui site web reprezintă o componentă crucială a experienței utilizatorului. Deoarece oamenii folosesc internetul zilinc, sunt deja obișnuiți cu website-urile si aplicațiile care se încarcă foarte repede. Optimizarea acestui aspect asigură un avantaj competitiv clar într-o eră în care ultizatorii doresc informațiile instantaneu. Mai mult, un website neoptimizat provoacă neîncredere și scade rata de conversie indiferent dacă este vorba de un magazin online sau doar o abonare la newsletter.

Toate website-urile realizate de noi sunt optimizate pentru viteză, totuși deseori oferim serviciile noastre de mentenanță și modificări pentru imbunatatirea vitezei de incarcare, schimbarea design-ului sau adaugarea de functionalități noi pentru website-urile deja existente.

Importanța Vitezei de Încărcare

  1. Experiența Utilizatorului: Utilizatorii își doresc acces rapid la informații. Este cunoscut faptul că pe internet există numeroase rezultate, iar mulți aleg să treacă la următorul, în cazul în care încărcarea unei pagini este lentă.
  2. Oferă încredere: Prima impresie are o importanță crucială. Indiferent de aspectul site-ului tău sau de oferta prezentată, utilizatorii își formează adesea prima impresie în momentul primei interacțiuni cu website-ul, și anume viteza de încărcare.
  3. SEO: Motoarele de căutare, precum Google, acordă o atenție deosebită vitezei de încărcare în algoritmul lor. Un site rapid poate influența clasamentul în rezultatele de căutare.
  4. Rata de Conversie: Timpul de încărcare afectează direct rata de conversie. Un site rapid asigură o experiență fluidă pentru vizitatori, crescută șansele de a deveni clienți.

Cum se optimizează un website wordpress?

Plugin-uri

În ceea ce privește modulele, WordPress este cea mai bogată platformă. Datorită naturii sale open source, oricine poate contribui la adăugarea și dezvoltarea de plugin-uri, ceea ce este benefic, dar poate genera și probleme, în special în ceea ce privește viteza de încărcare. Este crucial să folosiți plugin-urile doar atunci când sunt necesare și să le alegeți cu atenție. Atât numărul, cât și calitatea acestora au un impact direct asupra vitezei de încărcare a site-ului. Evitați instalarea de plugin-uri care realizează funcționalități similare sau pentru sarcini simple. Nu instala mai multe buildere, nu instala plugin uri cu aceleasi functionalitati oferite din baza de wordpress sau woocommerce. Keep it simple!

Mai multe informații despre plugin-uri puteți afla în blog-ul nostru despre Cele mai utile plugin-uri.

Rezoluție Imagini/videoclipuri

Un alt aspect extrem de important, mai ales în ceea ce privește scorul din PageSpeed, sunt First Contentful Paint și Largest Contentful Paint. Aceste aspecte sunt determinate în mare parte de dimensiunea paginii în sine. O proporție semnificativă a documentului unei pagini o reprezintă adesea imaginile sau videoclipurile. Alege mereu rezoluția corespunzătoare.

Rezolutie potrivita website

Pozele din galeria de mai sus sunt 400x400px, nu ai nevoie de rezoluție 4k pentru poze care nu vor fii niciodată suficient de mari pe ecran pentru a se observa. Gandește-te mereu ce spațiu vor ocupa pe ecran pozele înainte de a alege rezoluția.

Format imagini și videoclipuri

Alege mereu formatul WEBP și WEBM pentru imagini si videoclipuri, după ce ai ales rezoluția transoformă-le în aceste formate prin convertere online. Exista plugin-uri care fac conversia automată a tuturor pozelor incărcate pentru a fi mai ușoară modificarea, mai ales daca site-ul tău deja conține suficient de multe poze.

.jpg – 70kb

.wbep – 17kb

Cache, minify, lazyload, preload etc

Un alt aspect esențial este gestionarea cache-ului. Recomand utilizarea unui plugin care furnizează toate funcționalitățile necesare, cum ar fi WP Rocket. Printre funcționalitățile cheie se numără cache-ul, minify css and js, lazyload images and videos, preload links, combinare css sheets si CDN. Atentie, exista teme care ofera multe din aceste functionalitati, caz in care nu este nevoie de plugin suplimentar. În același timp, ajustările acestor setări pot influența funcționarea site-ului, așadar se recomandă crearea unui backup preventiv înainte de a face modificări semnificative.

Pachetul de hosting

Oferta pentru hosting este foarte mare. Exista pachete care costa 10 lei pe luna. Cel mai important este sa alegem pachetul corespunzator nevoilor noastre si traficului estimat pe website. Exsita website-uri unde nu este nicio problema sa fie folosit un pachet de hosting de 10-20 de lei pe luna, unde nu vor fii niciodata mai mult de 4 utlizatori in acelasi timp pe site, cat si unde sunt insuficiente pachete de 100-200 de lei pe luna, unde se ruleaza reclame intr-un interval de ore fix. Alegerea hosting ului trebuie sa fie aleasa pe nevoile dumneavoastra.

Concluzie

Optimizarea vitezei de încărcare a site-urilor WordPress nu este doar un avantaj, ci o necesitate în peisajul digital actual. Prin implementarea acestor strategii, puteți transforma site-ul dvs. WordPress într-o experiență rapidă, atrăgătoare și eficientă pentru utilizatori. Contactează-ne acum pentru o ofertă pe loc pentru a îmbunătăți viteza website-ului tău wordpress sau pentru realizarea de la 0 a prezenței tale online cu care să te mândrești.

Mai multe articole

Deschide
Bună ziua!

Vă interesează servicile noastre sau doriți mai multe informații? Vă stăm la dispoziție !