Mentenanță Site-uri WordPress(Ce implică? Cum se face?)

În peisajul digital actual, prezența online este crucială pentru business-urile care vor să se diferențieze. Platformele online precum WordPress, au deschis oportunități atât pentru persoane individuale cât și pentru bussiness-uri la început de drum să aibă website-uri la prețuri considerabile mai mici față de cele realizate de la 0. Pe de altă parte, majoritatea website-urilor wordpress au fost realizate utilizând cunoștințe minime, fără să se ia în considerare evoluția în timp a website-ului și scalabilitatea.

Bine ați venit la ghidul nostru cuprinzător despre întreținerea site-urilor WordPress. Din experiența proiectelor anterioare vă vom prezenta aspectele cheie pe care trebuie să le luați în considerare și sfaturi și strategii practice pentru a vă menține site-ul WordPress în cea mai bună formă.

De ce avem nevoie de mentenanță?

Plugin-uri și funcționalități

Cele mai multe probleme care apar la website-uri sunt legate de plugin-uri. Acestea se updatează constant, unele mai greu ca altele, iar versiunile vechi pot să nu mai funcționeze deloc. Updatarea trebuie făcută cu atenție deoarece sunt șanse foarte mari să apară probleme de compatibilitate ce pot genera erori, probleme de funcționalitate sau viteze mici de încărcare. Problema se agreavează dacă în momentul realizării website-urilor nu s-au folosit extensii de încredere și de ultima genereație. Mai mult,, în momentul realizarii website-ului, updatarea automată a wordpress-ului core este setată default, ceea ce în timp crește riscul incompatibilității cu plugin-urile neupdatate.

Design

Totodată, în cazul în care website-ul a fost realizat cu ajutorul unui visual builder, updatarea și incompatibilitatea cu alte plugin-uri poate duce la modificări de design nedorite, erori la deschiderea acestuia sau chiar pierderea elementelor de design actuale.

Viteză de încarcare

Majoritatea website-urilor care nu beneficiază de mentenanță observă în timp încetinirea vitezei de încărcare. Plugin-urile neupdatate cărora li se adaugă poze neoptimizate + adăugarea de funcționalități și alte plugin-uri noi de regulă este motivul încetinirii website-ului.

Securitate

Plugin-urile neupdatate generează probleme de securitate ce pot fi exploatate. Atacuri mallware, daune SEO, pierderi de date confidențiale și multe altele repreztintă pericolele unui website neglijat.

Cum se face corect mentenanța?

În primul rând se verifica starea tuturor plugin urilor, numărul acestora, data ultimei actualizări oferite de către dezvoltatori și dacă sunt compatibile cu versiunea de wordpress. În principiu, dacă în secțiunea vezi detalii a plugin-ului observați că ultima versiune a acestuia nu este compatibilă cu wordpress-ul dumneavoastră sau că au trecut mai mult de 3 luni de la ultimul update de către dezvoltator, este de preferat să căutați alt plugin cu funcționalități similare. Selectați întotdeauna plugin-uri cu număr mare de descărcări, cu rating bun și cu actualizări dese.

În al doilea rând, faceți un back-up site-ului. Acest lucru se poate face în majoritatea cazurilor ușor de pe platforma hosting-ului. Este foarte important să aveți datele de conectare la hosting, deoarece în cazul wordpress, plugin-urile pot crea erori care vă pot restricționa accesul la wp-admin, singura modalitate pentru dezactivarea acestuia fiind din hosting/cpannel sau câteadata din emailul administrator.

Începeți updatarea cu plugin-urile mari, de exemplu builder-ului visual. Sunt mult mai multe șanse să apară probleme de incompatibilitate când updatați Elementor, care practic este strâns legat de tot website-ul decât, spre exemplu o bară de search. Începeți cu cele mari, iar dupa fiecare update verificați starea website-ului.

Concluzie

În concluzie, întreținerea site-ului WordPress este o componentă esențială pentru a asigura că site-ul dvs. rămâne performant, securizat și relevant pentru audiența dvs. În acest sens, noi oferim și servicii on demand de menenanță și modificări tocmai deoarece înțelegem complexitatea procesului. Amintiți-vă că întreținerea site-ului nu este doar o sarcină tehnică, ci și o modalitate de a vă menține în contact cu publicul și de a oferi o experiență online plăcută și sigură.

Mai multe articole

Deschide
Bună ziua!

Vă interesează servicile noastre sau doriți mai multe informații? Vă stăm la dispoziție !