Elementor, ai nevoie de add-ons suplimentare?

Elementor este un visual builder pentru WordPress care permite utilizatorilor să creeze pagini web personalizate cu ușurință, fără a fi nevoie de cunoștințe avansate de codare. Elementor în sine este o unealtă puternică, dar există, de asemenea, numeroase add-ons sau extensii disponibile pentru a extinde funcționalitatea Elementor.

Cele mai populare extensii

Cele mai populare add-ons care se folosesc impreuna cu elementor sunt Essential Addons, Premium Addons, Royal Elementor, Elements Kit etc. Acestea extind functionalitatile Elementor, ofera mai multe widget-uri, șabloane predefinite, efecte speciale, opțiuni de stilizare, integrări cu servicii terțe și multe altele.

Dezavantaje și cum să folosești corect

Încercând sa fac webiste-uri mai rapide am observat ca exensile Elementor au un impact destul de mare in viteza de încarcare a site-ului. Chiar daca inițial esti tentat să obții mai multe widget-uri, în realitate acestea nu sunt fundamental diferite de cele oferite de Elementor. De exemplu diferențele între widgeturile galerie, sunt de fapt cateva linii de CSS adaugate widgetului de baza Elementor. Chiar dacă poți economisi puțin timp, te asigur că pe viitor, evitarea folosirii exensiilor Elementor va fi răsplătită. În timp, extensile vor fi actualizate diferit, la distanță de timp între ele, mai târziu față de Elementor, iar la anumite versiuni și cu cât ai mai multe instalate, șansele să apară probleme de incompatibilitate vor crește.

Totuși în cazul în care vrei să instalezi un add-on pentru o anumită functionalitate, exista o modalitate prin care să diminuezi dezavantajele oferite de acestea. De fiecare dată când o extensite Elementor este instalată, îți va aparea o fereastră cu toate funcționalitățile oferite de extensie pe care le poți bifa sau debifa. Atenție majoritatea functionalităților vin default activate, iar în funcție de dezvoltator, te poate îndemna să le activezi pe toate. Sfatul meu este să debifezi tot și să activezi doar functionalitatea, widget-ul de care ai nevoie, astfel tot plugin-ul va impacta site-ul mult mai puțin.

Concluzie

În concluzie, extensile elementor aduc funcționalități suplimentare și eficiență în dezvoltarea site-urilor WordPress, însă pot aduce și costuri suplimentare, complexitate crescută și necesitatea unei atente gestionări pentru a evita conflicte și probleme de performanță. Evaluarea cu atenție a nevoilor tale și selectarea cu grijă a add-ons-urilor si a functionalităților acestora poate maximiza beneficiile și minimiza dezavantajele. Vezi mai multe despre WebDA.

Mai multe articole

Deschide
Bună ziua!

Vă interesează servicile noastre sau doriți mai multe informații? Vă stăm la dispoziție !