produse ecommerce

Câte produse poate avea un website WordPress și cum se adaugă și modifică eficient

Introducere

Câte produse poate avea site-ul meu? Este wordpress platforma potrivită pentru un magazin online cu multe produse? Cum pot adăuga eficient produsele? Cum le pot modifica prețul și stocul rapid? Acestea sunt doar câteva din întrebările pe care le primim în legătură cu crearea și gestionarea unui magazin online. În acest articol vă vom prezenta soluția pe care o aplicăm proiectelor noastre.

În teorie platforma wordpress poate susține un număr nelimitat de produse. Dacă website-ul este realizat corect și performanța serverului este direct proporțională cu mărimea magazinului (numărul de utilizatori, produse etc.), atunci wordpress este potrivit. Pentru mai multe informații legate de cum se optimizează și ce influențează viteza website-ului puteți citi articolul Viteza de incarcare a Site urilor WordPress (Cum se optimizeaza?).

Adăugarea produselor

Din experiență, cea mai mare provocare pentru magazinele online cu multe produse este adăugarea și modificarea acestora. Procesul standard de adăugare al produselor este simplu, dar durează foarte mult când volumul este mare. Pe lânga crearea produselor cu titlu, preț, descrieri, trebuie încarcate imaginile, adăugate categoriile, atributele produselor și variațiile unde este cazul. În cazul adăugării unui număr mare de produse acest proces devine extrem de ineficient și este recomandat importul.

Importul produselor

Cea mai rapidă variantă pentru adăugarea produselor este importul printr-un fișier csv. Inițial se lucrează în excel, unde rândurile sunt produsele, coloanele sunt particularitățile acesotra, iar pozele se încarcă într-un fișier separat.

În exemplul de sus, avem 2 produse cu 10 caracteristici fiecare, în coloana imagini se trec tilurile pozelor pentru fiecare produs din fișierul cu materiale. Pentru un import simplu se poate folosi metoda default woocommerce, dar pentru importuri mai avansate, precum cele cu produse variabile, se pot folosi plugin-uri specifice. Importul produselor variabile este mai complex, iar documentul excel se realizează diferit. Majoritatea plugin-urilor necesita documente in format .csv. Pentru a face aceast lucru trebuie doar să alegeți să salvați documentul în noul format după ce terminați tabelul.

Modificarea produselor

Urmărind modelul de mai sus, modficarea produselor, spre exemplu stocul și prețul, se poate realiza tot printr-un import. De aceasta dată se folosește doar codul produsului sau titlul pe prima coloană + coloana care necesita schimbări, astfel website-ul recunoaște că produsele sunt deja existente si va înlocui doar valorile caracteristicilor adaugate.

Concluzie

Website-ul wordpress poate susține un număr nelimitat de produse dacă acesta a fost construit de la început corect și potrivit pentru mărimea magazinului online. Prin folosirea funcționalității de import am lansat cu succes magazine cu peste 5000 de produse. Pentru mai multe informații legate de realizarea și mentenanța website-urilor puteți verifica întreaga secțiune de blog. Pentru servicii profesionale de creare website nu ezita și contactează-ne acum.

Mai multe articole

Deschide
Bună ziua!

Vă interesează servicile noastre sau doriți mai multe informații? Vă stăm la dispoziție !